Priprava
Pečenje: v ponvi 8–10 minut
Pečenje v ventilacijski pečici: pri 170 °C 13–15 minut
Cvrtje: 4–6 minut
Peka v pečici: zamrznjene ocvrtke vzamemo iz embalaže, stresemo na pekač, lahko jih rahlo premažemo z oljem in pečemo v že prej ogreti pečici pri 170–180 °C. Pečemo 13–15 minut ali dokler niso zlato rumeni.
Peka v ponvi: zamrznjene ocvrtke vzamemo iz embalaže in stresemo v vročo pomaščeno ponev. Razporedimo jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pečemo jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in med pečenjem večkrat premešamo.
Cvrtje: zamrznjene ocvrtke vzamemo iz embalaže, stresemo v vroče olje in jih cvremo do zlato rumene barve (4–6 minut). Serviramo kot prilogo ali samostojno jed.
Priporočila
Izdelek hranimo pri temperaturi –18 °C. Po odtajanju ne zamrzujte ponovno. Priporočamo uporabo transportne termoizolacijske vrečke.
Opozorila
Živilo vsebuje surovine, ki pri majhnem deležu populacije povzročajo alergijske reakcije:
– Pšenična moka
– Jajca
– Skuta
– Sir
– Natrijev metabisulfit (žveplov dioksid)
Lahko vsebuje sledi soje in oreškov.
Proizvedeno v obratu, v katerem se uporablja sezam.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.