Priprava
Pečenje: na 170-180 °C
15-20 minut
Cvrtje: na 170-180 °C
3–5 minut
Izdelek je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca, ki se nahajajo na embalaži.
Cvrtje: zamrznjene polpete ocvremo v segretem olju 3-5 minut pri temperaturi 170-180 ˚C.
Peka v pečici: zamrznjene polpete pečemo v predhodno ogreti pečici 15 – 20 minut z dodano maščobo ali brez pri temperaturi 170-180 ˚C. Peka v ponvi: zamrznjene polpete damo v pomaščeno segreto ponev in jih pečemo na vsaki strani 2–3 minute. Na enak način jih lahko pripravimo na žaru.
Izdelek je primeren za splošno zdravo populacijo potrošnikov. Občutljive skupine populacije (otroci, ostareli, nosečnice, osebe z oslabljenim imunskim sistemom, osebe z alergijskimi reakcijami ali posebnimi prehranskimi potrebami) morajo natančno prebrati označbe na izdelku.
Priporočila
Izdelek hranimo pri temperaturi –18 °C. Po odtajanju ne zamrzujte ponovno. Priporočamo uporabo transportne termoizolacijske vrečke.
Opozorilo
Živilo vsebuje surovine, ki pri majhnem deležu populacije povzročajo alergijske reakcije:
– Pšenična moka
– Pšenični gluten
– Ovseni kosmiči
– Sojini proteini
– Laktoza
– Začimbni ekstrakti listne zelene
– Natrijev metabisulfit (žveplov dioksid)
Lahko vsebuje sledi soje, sezama in oreškov.
Proizvedeno v obratu, v katerem se uporablja sezam.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.