Priprava
Pečenje: v ponvi 8–10 minut
Kuhanje: dokler ne priplavajo na površje (4–7 minut)
Cvrtje: 4–6 minut
Kuhanje: zamrznjene svaljke vzamemo iz embalaže in stresemo v slano vrelo vodo. Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje (4–7 minut). Kuhane svaljke lahko zabelimo z drobtinami, popečenimi na maslu.
Peka v ponvi: zamrznjene svaljke vzamemo iz embalaže in stresemo v vročo pomaščeno ponev. Razporedimo jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pečemo jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in med pečenjem večkrat premešamo.
Cvrtje: zamrznjene svaljke vzamemo iz embalaže, stresemo v vroče olje in jih cvremo do zlato rumene barve (4–6 minut).
Serviramo kot prilogo ali samostojno jed.
Priporočila
Izdelek hranimo pri temperaturi –18 °C. Po odtajanju ne zamrzujte ponovno. Priporočamo uporabo transportne termoizolacijske vrečke.
Opozorilo
Živilo vsebuje surovine, ki pri majhnem deležu populacije povzročajo alergijske reakcije:
– Pšenična moka
– Jajca
– Skuta
– Natrijev metabisulfit (žveplov dioksid)
Lahko vsebuje sledi soje, sezama in oreškov.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.